Kuvatila.fi

momondo Open World - Jan Viljanen

Auta minua pääsemään kuvausmatkalle!

momondo Open World -kilpailuun haettiin tarinaa kohtaamisesta matkalla.

Osallistuin kilpailuun jakamalla Instagramissa kännykkäkuvan diakuvasta, jonka otin vuonna 2003 lomamatkalla Brasiliassa. Kuva kohtaamastani miehestä syntyi rannalla Fortalezan alueella. Huomasin kiinnostavan näköisen henkilön, josta halusin ottaa muotokuvan, mutta epäröin, koska hän näytti hieman pelottavalta. Onneksi hän lähestyi minua, kun huomasi minut kamera kädessä. Mies osoittautui todella mukavaksi tyypiksi ja opin tästä kohtaamisesta, että ulkonäkö voi todella hämätä. Lue lisää kohtaamisesta englanniksi.

Aloitin valokuvauksen samaisena vuonna, 15 vuotta sitten, ja kuvasin alkuun filmikameralla. Tykästyin diafilmin värikkyyteen ja siksi kuvasinkin suurimmaksi osaksi vain dioja. Toki opettelin myös mustavalkokuvausta, filmin kehitystä ja vedostusta. Mustavalkokuvauksessa on se helpompaa, että kuvan valotusta pystyy vedostaessa korjailemaan ja muokkaamaan. Diakuvissa ei ole varaa virheille ja siksi se oli paras tapa oppia valottamaan kuvia oikein.

Kilpailun pääpalkintoina on luvassa matkarahaa, jonka käyttäisin kuvausmatkaan kaukaiseen kohteeseen, johon muuten en pystyisi matkustamaan. Auta minua pääsemään esimerkiksi Uuteen-Seelantiin klikkaamalla äänestyslinkkiä, kiitos!

 Äänestys on auki su 15.4.2018 saakka.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *